@admin Mariadb değil core MYSQL 8 desteklediklerini belirtiyorlar. Mariadb vs denedim olmadı eskiden oluyordu 4 ten sonra sorun oldu yükleyemedim Ghostu.
Ghost Blog nasıl kurulur? Ubuntu sunucuda Ghost blog kurulumu
-
@EchoBilisim bende bu hatayı alıyorum ve bir türlü çözemedim.
-
@Oğuzhan-Öztürk ben az önce farkettim ssl olayını kuramadığı için hata veriyor önceki mesajımda dediğim gibi 4 tane sitemi sorunsuz şekilde kurdum onların domaini farklı bir firmada ondan ns ler doğru olduğundan dolayı sorunsuz kurulum yaptım ama bu en son kurmaya çalıştığım domain başka firmada onlarla alakalı bir sorun var senin domain nerde barınıyor bilmiyorum ama ns olayına iyi bak ns ler doğru olmadığında ssl sertifikası olayında hata veriyor sizde domain ns veye a kaydı olayına iyi bakın ns lerin sorunsuz olduğuna emin olun ondan sonra kurulum yapınız veya ssl kurulum esnasında ssl kurmadan devam ederseniz siteniz kurulur ama ssl olmuyor ondan dolayı ns olayına iyi bakınız yardım vs isterseniz özelden mesaj atın yardımcı olayım size
-
@EchoBilisim benim ns kayıtları cloudflare üzerinden siteye yönelmiş durumda. Siz vds’e ns yönlendirmeyi nasıl yaptınız?
-
@Oğuzhan-Öztürk a kaydı ile yapılması daha iyi a kaydı ile yapın daha sağlıklı olacaktır
-
@EchoBilisim zaten a kaydı ile yapıyorum ama bir türlü kurulum yapılmıyor.
-
@Oğuzhan-Öztürk domain hangi firmada barınıyor?
-
Merhaba 1 sunucuda 2 ghost kullanabilirmiyim her siteye ayrı sunucu almak istemiyorum şimdi bir sunucuda kurulum yaptım kullanıyorum hazır adımları yaptım hazır kurulu olan bir sunucuya 2 ghost kurmak istiyorum biraz düşündüm düşüncemi aktarayım olur ise 2 ghost kurmak istiyorum.
Şimdi hazır ghost kurulu olan sunucuda
@admin, içinde söyledi: Ghost Blog nasıl kurulur? Ubuntu sunucuda Ghost blog kurulumu
usermod -aG sudo mekici
2 bir kullanıcı oluştursam ve sonra
@admin, içinde söyledi: Ghost Blog nasıl kurulur? Ubuntu sunucuda Ghost blog kurulumu
sudo mkdir -p /var/www/sitename
sırasıyla bu adımları takıp etsem ve yeni açmış olduğum bölüme ghost kursam olurmu acaba bu konuda sizinde görüşlerinizi almak istiyorum herhangi bir sorun olurmu acaba?
-
@EchoBilisim Evet birden fazla Ghost kurabilirsin. Farklı kullanıcılar, farklı dizinler olduktan sonra sorun olmaz.
-
@admin çok teşekkür ederim yakın zamanda test edecem bilgilendirme için çok teşekkür ederim
-
@admin bir sorum daha olacak kurulum yapacam şimdi kullanıcı oluşturdum yenisi için dizinlerde oluşturdum mysql yenimi kurmam lazım yoksa kurulu olan mysql girip yenisinin bilgilerini girsem oluyor mu.
Yani yeni 2 açtığım kullanıcı ve dizine ghost kurmadan önce ona 2 bir mysql kurmam gerekiyormu yoksa kurulu olan mysql den bilgileri eklesem oluyormu?