@crazycells Evet bu daha sağlıklı bir kod. Teşekkürler hocam.
NodeBB yedekleme ve sürüm yükseltme
-
Yedekleme
NodeBB yükseltmelerinden önce yedek almak her zaman önerilir. Bu yüzden NodeBB kullanan sitenize bir güncelleme geldi ise nasıl yedek alınacağını anlatacağım.
Eğer Redis kullanıyorsanız;
NodeBB’de depolanan tüm metin verileri bir
.rdb
dosyada bulunur. Redis’in tipik kurulumlarında, ana veri tabanı şu adreste bulunur/var/lib/redis/dump.rdb
Bu dosyanın bir yedeğini alın.
MongoDB yedekleme;
Önce veri tabanınızı kapatmanız önerilir. Debian / Ubuntu’da mongodb veri tabanı servisini kapatmak için;
sudo service mongodb stop
Tam MongoDB’nizin yedeğini almak için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz. Bu sizin tüm veri tabanlarınızı yedekler.
mongodump
Bu
mongorestore
komutu ile geri yüklenebilecek bir dizin yapısı oluşturacaktır.Yüklemeler;
Yüklenen resimler ve dosyalar / public / uploads dizininde saklanır. Bu klasörün bir yedeğini alın.
cd /path/to/nodebb/public tar -czf ~/nodebb_assets.tar.gz ./uploads
Yükseltme
NodeBB yazılımına yeni bir güncelleme geldiğinde aşağıdaki şekilde güncelleyebilirsiniz.
İlk olarak sunucunuzda nodebb sitesini kullanıcısına geçiş yapın ve sitenin kurulu olduğu dizine geçiş yapın.
# Kullanıcıya geçiş için su - kullaniciadi # Sitenin kurulu olduğu dizine geçiş yapmak için; cd /.../nodebb
Şimdi sunucuda çalışan NodeBB’yi durdurun;
./nodebb stop
Gelen güncelleme sürümler arasında ise; örneğin 1.17.0 sürümünü kullanıyor ve 1.17.1 sürümü geldi ise;
git fetch git reset --hard origin/v1.17.x
komutlarını sırasıyla çalıştırın.
Yükseltme işlemini başlatmak için ise;./nodebb upgrade
Eğer 1.17.x sürümü kullanıyorken 1.18.0 sürümü geldi ise aşağıdaki komutları sırasıyla çalıştırın.
git fetch git checkout v1.18.x git merge origin/v1.18.x
./nodebb upgrade
-
Güzel anlatım olmuş teşekkürler bende güncellemeyi görünce bunun güncellemesi nasıldır diye düşünüyordum ama anlatımı görünce sevindim teşekkürler tekrardan
-
@echobilisim Yedek alma işlemini de yazacağım. İsterseniz yedek alma makalesinden sonra güncelleyin. Ne olur ne olmaz.
-
Evet iyi olacaktır teşekkürler beklemedeyim
-
@echobilisim bu konuya ekledim.
-
merhaba burda kullanıcı adı demişsiniz onu tam olarak anlayamadım sitede kullandığımız kullanıcı adımız?
Kullanıcıya geçiş için
su - kullaniciadi
Sitenin kurulu olduğu dizine geçiş yapmak için;
cd /…/nodebb
-
güncelleme yaptım ancak 502 Bad Gateway hatası alıyorum nedendir acaba
-
@echobilisim, içinde söyledi: NodeBB yedekleme ve sürüm yükseltme
merhaba burda kullanıcı adı demişsiniz onu tam olarak anlayamadım sitede kullandığımız kullanıcı adımız?
Kullanıcıya geçiş için
su - kullaniciadi
Sitenin kurulu olduğu dizine geçiş yapmak için;
cd /…/nodebb
Nodebb sitesinin sahibi olan kullanıcı. Hani root kullanıcısı var ya onun gibi ama sudo yetkileri olmayan.
-
@echobilisim, içinde söyledi: NodeBB yedekleme ve sürüm yükseltme
güncelleme yaptım ancak 502 Bad Gateway hatası alıyorum nedendir acaba
Güncelleme in hemen ardından siteye girdiysen nomal 15 20 saniye sonra gelmesi lazım
-
yok bayadır geçti aradan bu hatayı verdi nodebb stop dedik onu tekrar çalıştırmaya gerek yokmu ?
-
güncelle derken şunu farkettim altta verdiğim gibi bişey yazıyor güncelleme sonrası bundan dolayımı acaba
(Use
node --trace-warnings ...
to show where the warning was created)
(node:3072) UnhandledPromiseRejectionWarning: Unhandled promise rejection. This error originated either by thro wing inside of an async function without a catch block, or by rejecting a promise which was not handled with .c atch(). To terminate the node process on unhandled promise rejection, use the CLI flag--unhandled-rejections= strict
(see https://nodejs.org/api/cli.html#cli_unhandled_rejections_mode). (rejection id: 1)
(node:3072) [DEP0018] DeprecationWarning: Unhandled promise rejections are deprecated. In the future, promise r ejections that are not handled will terminate the Node.js process with a non-zero exit code. -
@echobilisim sorunu çözdün mü hocam?
-
yok malasef yedek al demiştim yedek almış ama dosyayı bozuk almış ondan dolayı sunucuya format attım öyle duruyor sıfırdan kurmak gerekli
-
@echobilisim kurulum yaparken site dizini kullanıcının sudo yetkisinin olmamasına dikkat edin.
-
1.18.x yayınlandı.
-
1.18.1 yayınlandı
-
1.18.2 yama sürümü yayınlandı.
-
@mekici, içinde söyledi: NodeBB yedekleme ve sürüm yükseltme
1.18.2 yama sürümü yayınlandı.
Nodebb çok güzel beğendim bir sistem ancak durum sıkıntı olduğundan dolayı sunucu süresi bitince geçici olarak q2 kurdum ama ilerleyen zamanda nodebb tekrar kullanmaya başlayacam bilgilendirme için teşekkürler sıkıntıların geçmesi umuduyla başarılar diliyorum
-
1.18.4 yama sürümü yayımlandı.
-
v1.18.5 yayınlandı.