@tevildo Şu an bir sıkıntı yok. Dewamke 🙂
Discourse Forum kurulumu
-
@mekici İşletim sistemi ne öneriliyor?
-
@dursuncan Ben hep Ubuntu kullandım ama işletim sistemi çok önemli değil.
-
Kurulumu tamamladım, lakin admin olarak belirlediğim mail adresime (ki bu mail adresini google workspace’den aldım) onay maili gönderiyor sistem , ama bu mail bana ulaşmıyor! Spam dahil tüm klasörleri kontrol ediyorum ama mail gelmiyor, sorunu nasıl çözebilirim ?
-
@Erkut-ERÇELİK google workspace DNS’leri eklediniz mi?
-
@admin evet ekledim, tüm kurulum tamam hatta telnet komutu ile smtp 'ye ulaştığını da gördüm
Trying 172.xxx.xxxxx
Connected to smtp.gmail.com.Ama yine de admin olarak oluşturduğum mail adresine mail gelmiyor
-
cd /var/discourse nano containers/app.yml
conteiners.app yml dosyasında girdiğiniz smtp bilgilerini kontrol edin. Doğru olsa bile rebuild ederek tekrar deneyin.
./launcher rebuild app
Bazen üst üste göndermek gerekebilir. Eğer hala sorun yaşarsan mailgun deneyebilirsin. Mailgun ile şimdiye kadar onlarca kurulum yaptım ve hiç sorun yaşamadım.
-
Tamam kurulumu tamamladım , çok teşekkür ederim . O aşamayı kayıt epostası olmadan atlamayı kullanarak geçtim.
cd /var/discourse
./launcher enter app
rake admin:createSonra istediklerini yanıtladım ve BUMMM.
Ne demişler @admin “KÖTÜ KOMŞU İNSANI EV SAHİBİ YAPARMIŞ”
anlayan anladı bu arada , Teşekkür ederim kendisine
-
Kurulum tamamlandı , ama içeriden admin panelinden test maili ilk günden beri göndermiyor bana aşağıdaki mesajı veriyor.
“Sınama e-postasının gönderilmesinde sorun yaşandı. Lütfen e-posta ayarlarınızı yeniden denetleyin, yer sağlayıcının e-posta bağlantılarını engellemediğinden emin olun ve yeniden deneyin.”
- Bu google ile çalışmak bu konuda tam bir baş belası imiş, işin kötü tarafı bu konuda doğru dürüst tek bir kaynak bile yok , Örneğin yönetici hesabımdan e-posta kısmına geldiğimde her şey aşağıdaki gibi düzgün görünüyor, ama sistem mail atmıyor !
address : smtp-relay.gmail.com
port : 587
domain : tesbihforum.com
user_name : [email protected]
authentication plain
enable_starttls_auto true -
@Erkut-ERÇELİK bu kaynağa bir bakın
https://discoursetr.com/t/google-workspace-smtp-relay-kurulumu/53 -
O kaynaktakilerin aynısını yaptım , her şey orada anlatıldığı gibi olduğu halde bu mesajı alıyorum. Maleseff
-
@Erkut-ERÇELİK Sitenize hem www olan hemde www olmayan URL ile ulaşılabiliyor. Resmi Discourse kurulumu ile yüklediyseniz otomatik yönlendirme olması gerekiyordu. Sorun bundan kaynaklı olabilir. Şu an elimde canlı bir Discourse sitesi yok. O yüzden çok fazla yorum veya test yapamıyorum melesef.
Birde tarayıcı konsolunda bu hatalar var.
-
ssh erişimli hosting var ama kurulumun başındaki sudo ile giriş kısmı bu hostingte olmuyormuş. bu sorunla ilgili bir çözüm var mı?
-
-
Terminal bir işe yaramadı o zaman. Boşuna almışım. Teşekkürler.
-
merhaba
sshden ubuntu kurulumunu yaptım
puttyden sunucuya root ile giriş yaptım
var/discourse içine indirdiğim dosya ve klasörleri attım
puttyden var/discourse içine girdim
./discourse-setup komutunu girdiğimde permission deniden hatası veriyor.
neyi atlıyorum? -
@tevildo, içinde söyledi: Discourse Forum kurulumu
sshden ubuntu kurulumunu yaptım
Bunu nasıl yüklediniz?
-
@admin sunucu ilk kurulumunda kurulmasını istediğin sistemi seçebiliyorsun. otomatik yüklüyor. ssh değildi yanlış yazmışım.
-
-
@admin, içinde söyledi: Discourse Forum kurulumu
sudo ./discourse-setup
bunu girince command not found hatası çıkıyor.
-