@admin Mariadb değil core MYSQL 8 desteklediklerini belirtiyorlar. Mariadb vs denedim olmadı eskiden oluyordu 4 ten sonra sorun oldu yükleyemedim Ghostu.
Ghost blog SMTP mail ayarları nasıl yapılır?
-
Ghost Blog yazılında SMTP mail ayarlarının nasıl yapılacağı konusuna değineceğim.
İlk olarak sitenin kurulu olduğu dizinde bulunan config.production.json adlı dosyayı metin editörü ile açalım.
Bu dosyaya aşağıdaki bilgileri ekleyeceğiz.
"mail": { "transport": "SMTP", "options": { "service": "Mailgun", "host": "smtp.eu.mailgun.org", "port": "587", "auth": { "user": "[email protected]", "pass": "eposta şifresini buraya yaz" } } }
service
kısmına kendis posta sunucunuzu,user
kısmına kendis mail adınızı vepass
kısmınada e-posta şifrenizi girin.
Dosyanın son görünüm aşağıdakine benzer olacak. Parantez ve virgüllere dikkat edin.{ "url": "https://domaini.com", "server": { "port": 2368, "host": "127.0.0.1" }, "database": { "client": "mysql", "connection": { "host": "localhost", "user": "ghost-111", "password": "xsxsxsxsx", "database": "ghost_prod" } }, "mail": { "transport": "SMTP", "options": { "service": "Mailgun", "host": "smtp.eu.mailgun.org", "auth": { "user": "[email protected]", "pass": "şifre" } } }, "logging": { "transports": [ "file", "stdout" ] }, "process": "systemd", "paths": { "contentPath": "/var/www/ghost/content" } }
Dosyayı düzenledikten sonra aynı dizine geri yükleyin. Değişikliklerin aktif olması için Ghost’u yeniden başlatın.
# Ghost'u yeniden başlatmak için; ghost restart
-
Merhaba bir sitemde ghost kullandım maillerin gidip gelmesi için mailgum, gmail sendinbulue 3 nüde ekledim ayarlarını eksiksiz ekledim ekledikten sonra ghost restart ta yapıyorum ancak ghost panelinde uyarı çıkıyor mailler gitmiyor diye yazıyor ve mailler gitmiyor 3 hesabı da denedim olmuyor sorun nedir neden yapar başka?
-
@EchoBilisim DNS ayarlarını doğru olup olmadığını kontrol edin.
-
@admin yeni gmail hesabı bile açıp onunlada denedim 3 tane ayrı sistemden yaptım her 3 sistemdede aynı sorunu yaşıyorum başka neden yapabilir bu durumu acaba?
-
@EchoBilisim SMTP portu açık mı sunucuda? Güvenlik duvarı tarafından engellenebiliyor. Yeni Gmail hesabı açınca hemen SMTP ile posta gönderemezsin.
-
@admin Bilgim yok nasıl bakabiliriz ona nerden bakıyoruz veya izin nasıl veriliyor yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler ederim